Γλυκά

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

Μπορεί τα γλυκά του κουταλιού να θέλουν την τέχνη τους, αλλά οι μαρμελάδες είναι από τα πιο εύκολα παρασκευάσματα! Εύκολα τις φτιάχνει και η πιο αρχάρια νοικοκυρά. Μπορώ να πω πως είναι και από τα πιο χρήσιμα, αφού εκτός από την κλασική τους χρήση είναι συστατικό πολλών άλλων γλυκισμάτων. Ειδικά οι μαρμελάδες με τα καλοκαιρινά φρούτα είναι θαρρώ πιο εύκολες από τις χειμωνιάτικες. Ούτε ξεπικρίσματα, ούτε μεγάλη διαδικασίας καθαρίσματος φρούτων.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλη πείρα στην κουζίνα. Πάντα μια σπιτική μαρμελάδα είναι πιο νόστιμη από μια μαρμελάδα του εμπορίου!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!

1.Εύκολη μαρμελάδα δαμάσκηνο

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

2.Μαρμελάδα ροδάκινο με στέβια

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

 3.Γλυκό άλειμμα από δαμάσκηνα ή βανίλιες

 

4. Άλειμμα δαμάσκηνου (plum butter) με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

5.Μαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

6.Μαρμελάδα ροδάκινο ή νεκταρίνι ή γιαρμάς με εύκολο και γρήγορο τρόπο!

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

7.Μαρμελάδα σταφύλι

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

8.Μαρμελάδα ώριμο σύκο

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

9.Μαρμελάδα με κορόμηλα ή βανίλιες

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

 

10.Και μια πικάντικη, γλυκόξινη μαρμελάδα ντομάτας

Μαρμελάδες και αλείμματα αποκλειστικά με φρούτα εποχής!

Και για το τέλος (με τα όψιμα βερίκοκα…)

Μαρμελάδα βερίκοκο με τον κλασικό τρόπο (και με video)

Μαρμελάδα βερίκοκο (VIDEO)

Και με τον πιο εύκολο τρόπο στον φούρνο!

Μαρμελάδα βερίκοκο στον φούρνο

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο