Vegan/vegetarian

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ροδάκινα ή γιαρμάδες

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ροδάκινα ή γιαρμάδες

Για να δροσερέψουμε χωρίς τύψεις!

Αυτή η συνταγή είναι στην ουσία μια ακόμη εκδοχή της παλιότερης συνταγής (του 2013 παρακαλώ!) αλλά αυτός ο καινούριος συνδυασμός γεύσεων μας άρεσε και είπα να τον μοιραστώ μαζί σας… Από τότε μάλιστα είχα επισημάνει ότι είναι ακόμη πιο παλιά συνταγή.

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ροδάκινα ή γιαρμάδες

Προφανώς και θα έχετε ξαναδεί γιαουρτογλυκά με ζελέ αφού πολλά έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στα διάφορα sites και social media. Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι κάποιοι παρουσιάζουν συνταγές με τρόπο σαν να έχουν τετραγωνίσει τον κύκλο (παιδιά, έχει αποδειχτεί ότι δεν τετραγωνίζεται 🙂 )! Η ανάμειξη γιαουρτιού με ζελέ ή κρέμα γάλακτος ή μαγιονέζα (στις αλμυρές παρασκευές) είναι παλιά επινόηση, ναι 😉 ;

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ροδάκινα ή γιαρμάδες

Φέτος λοιπόν έχουμε φτιάξει 2-3 φορές τον συγκεκριμένο συνδυασμό, και δεν τον παρουσιάζω ως καινούρια συνταγή, αλλά ως πρόταση για δροσερό επιδόρπιο στα αυγουστιάτικα τραπεζώματα, αντί άλλων λιπαρών γλυκισμάτων. Ακόμη και σε σπίτι διακοπών μπορεί να παρασκευαστεί γιατί δεν θέλει πολύπλοκο εξοπλισμό!

Ως προσθήκη της τελευταίας στιγμής, έβαλα τα 5-6 στειακά κουλουράκια που είχαν μείνει στην μπισκοτιέρα. Αυτά βέβαια μπορούμε να τα αντικατασταστήσουμε με όποιο «μπισκοτοειδές» ή όποιο βούτημα υπάρχει στο σπίτι, ακόμη και του εμπορίου! Σε μια από τις παρασκευές έβαλα μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, μια χαρά ήταν! Υποθέτω και με άλλες γεύσεις και ιδανικά με μπισκότα τύπου digestive, μια χαρά θα είναι!

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ροδάκινα ή γιαρμάδες

Ας το δούμε λοιπόν το γλυκισματάκι μας και σ’ αυτήν την εκδοχή!

Παρατηρήσεις

  1. Αν βάλουμε κοινό γιαούρτι, θα βάλουμε μόνο 300 γιατί έχει περισσότερη υγρασία. Αν βάλουμε στραγγιστό μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητά του σε 400
  2. Αν μας αρέσουν τα πιο γλυκά επιδόρπια, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές ζάχαρη καθώς διαλύουμε το ζελέ.
  3. Το γλυκό είναι εξίσου νόστιμο και με στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
  4. Αν υπάρχει, μπορούμε και σε τούτη την εκδοχή να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο