Αλμυρά

Κολοκυθάκια και πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα

Κολοκυθάκια και πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα

Από τα φαγάκια που προκύπτουν!

Καμιά φορά –υποθέτω όλοι όσοι μαγειρεύουν το γνωρίζουν- γι αλλού ξεκινάμε κι αλλού το πάμε τελικά. Συμβάνει και με άλλες δραστηριότητες, αλλά στο μαγείρεμα αυτό είναι κινητήριος δύναμη θα έλεγα και άκρως δημιουργική διαδικασία. Μισοαστεία μισοσοβαρά τα λέω τούτα γιατί το άλλα αντ’ άλλων δεν βγαίνει πάντα σε καλό, αλλά εδώ βγήκε!

Κολοκυθάκια και πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα

Όπως έχω ξαναγράψει, επειδή πια η οικογένεια είναι ολιγομελής (διμελής για την ακρίβεια), χωρίζω τον κιμά σε σακουλάκια των 250-300gr μόλις τον αγοράσω (αφού τον χρησιμοποιήσω νωπό σε κεφτέδες ή μπιφτέκια κλπ), και αφού τα κάνω κάπως πλακέ για να ξεπαγώνουν γρήγορα, τον βάζω στην κατάψυξη.

Κολοκυθάκια και πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα

Έτσι έχω ποσότητες που φτάνουν για μια σάλτσα για 2 άτομα ή παίρνω 2 σακουλάκια αν θέλω περισσότερο. Συνήθως αυτόν που καταψύχω τον χρησιμοποιώ σε μελιτζάνες παπουτσάκια, σε κιμαδοπιτάκια, και φυσικά σε σάλτσες για ζυμαρικά! Αυτήn τη φορά ο κιμάς που έβγαλα από την κατάψυξη ήταν περισσότερος απ’ όσο μου χρειάστηκε τελικά, και ευτυχώς το είδα πριν ολοκληρώσω την παρασκευή της σάλτσας μου. Έτσι κράτησα τον μισό τσιγαρισμένο ελαφρά, κι έφτιαξα το φαγάκι της σημερινής συνταγής που μας άρεσε πολύ.

Μου έχει γίνει «χούι» έτσι κι αλλιώς η φωτογράφιση όη ώρα μαγειρεύω, έτσι ώστε αν αυτό που φτιάχνω μας αρέσει να μπορώ να το δημοσιεύω εδώ μέσα. Για να πω την αλήθεια για τούτο το πιάτο ήμουν 99% σίγουρη ότι θα βγει καλό γιατί είχαμε δοκιμάσει τον κιμά μαγειρευτό με πράσα μετά από πρόταση φίλης της σελίδας (φαγητό που έχω καθιερώσει), οπότε σκέφτηκα «γιατί όχι και με καλοκαιρινά λαχανικά;». Ο κιμάς ταιριάζει έτσι κι αλλιώς με τα κολοκυθάκια, αλλά εγώ για τα γεμιστά τον θέλω ωμό.

Κολοκυθάκια και πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα

Και ιδού το πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

Παρατηρήσεις

  1. Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές! Εννοείται πως μπορούμε να αυξήσουμε κιμά ή λαχανικά ανάλογα με το τι θέλουμε να επικρατεί στο πίιάτο. Νομίζω όμως ότι η αναλογία που προτείνω δίνει ισορροπημένο αποτέλεσμα.
  2. Το μοσχάρι ως κρέας ταιριάζει με όλα τα λαχανικά, οπότε νομίζω ότι θα αρέσει σε όλους ο συνδυασμός του μοσχαρίσιου κιμά με τα κολοκυθάκια και –γιατί όχι;- με μελιτζάνες!
  3. Mε τις παραπάνω ποσότητες βγαίνουν 3-4 πιάτα ανάλογα με την ηλικία και την όρεξη των συνδαιτυμόνων 😉 !

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο