Η πρότασή μας

14+1 συνταγές με βλίτα

14+1 συνταγές με βλίτα

Γιατί είναι καλοκαίρι και τα βρίσκουμε εύκολα και παντού!

Συγκεντρώσαμε 14 συνταγές με το πιο συνηθισμένο χορταρικό του καλοκαιριού που –όχι που να τις παινέψω- αλλά η μια είναι καλύτερη από την άλλη! Σαλάτες,ορεκτικά, κυρίως πιάτα με τα αγαπημένα και σχετικά υποτιμημένα βλίτα (και μόνο που λέμε «βλίτο» κάποιον που δεν εκτιμούμε, αυτό δείχνει…) σε παραδοσιακές συνταγές αλλά και σε αυτοσχεδιασμούς που έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!

  1. Βλίτα βραστά με κολοκυθάκια και πατάτες

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα βραστά με ντομάτα

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα τσιγαριαστά με κολοκυθάκια και πατάτες

 

  1. Βλίτα τσιγαριαστά με γιαούρτι

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα με μαυρομάτικα φασολάκια

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα με ψάρι στον φούρνο

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Κεφτέδες με βλίτα

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα και κολοκυθάκια με κρέας

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Καλοκαιρινή χορτόπιτα με βλίτα

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα τσιγαριαστά με αυγά

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Χορτοκαλίτσουνα με βλίτα στον φούρνο

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Ή στο τηγάνι

14+1 συνταγές με βλίτα

 

  1. Βλίτα με ωμή σάλτσα ντομάτας

14+1 συνταγές με βλίτα

 

 

  1. Ομελέτα με βλίτα

14+1 συνταγές με βλίτα

 

Τελευταία (το συν μία του τίτλου…), παραθέτω τη γενική συνταγή για το βράσιμο των χόρτων ώστε να παραμείνουν πράσινα! Ειδικά τα βλίτα μαυρίζουν πολύ εύκολα και δεν είναι καθόλου ελκυστική η εικόνα τους όταν συμβεί αυτό.

14+1 συνταγές με βλίτα

 

Δοκιμάστε όποια σας αρέσει, θα χαρούμε να μας πείτε τη γνώμη σας!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο